Ягодово парфе с извара

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ягодово парфе с извара
Ягодово парфе с извара
admin
Добавена от: admin
15018
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 с.л. маргарин
1/2 ч.л. канела
2 с.л. пудра захар
1 опак. желатин
250 г извара
200 мл. мляко
5 с.л. захар
1 с.л. лимонов сок
1 опак. ванилия
1/2 кг ягоди

Време: 30 минути

Стените на форма за торта с пръстен се намазват с разтопен желатин, след което на дъното се нареждат резенчета ягоди. В друг съд се смесват разтопеният маргарин (3 с.л.), канелата (1/2 ч.л.) и пудрата захар (2 с.л.). Останалите ягоди се пюрират и се размесват с изварата (250 г), млякото (200 мл.), лимоновия сок (1 с.л.), захарта (5 с.л.) и ванилията (1 опак.). Желатинът се залива с малко вода и се оставя да набъбне, след което се разтопява на водна баня. Прибавя се към ягодовата смес, разбърква се добре и се изсипва във формата върху нарязаните ягоди. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft