Мариновани патладжани с моркови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Мариновани патладжани с моркови
Мариновани патладжани с моркови
alex
Добавена от: alex
18643
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Съставките

патладжан 17 бр.

моркови 250 грама

чушки 2 бр.

праз-лук 150 грама

чесън 5 скилидки

Червен пипер

Хмел на вкус

копър
кориандър

вода 2 л

сол 3 супени лъжици

захар 1 супена лъжица

оцет 1 супена лъжица

кориандър на вкус

черен пипер (грахчета) 4 бр.

Тиквички и патладжан - истинските хитове на всяко лято, без тяхно участие ястието не може да е същото. Те се сервират под формата на рула, лодки, кошници и дори пирамиди. Патладжаните и тиквичките сами по себе си имат вкус, така че те просто могат да бъдат поръсени с любимите ви подправки и току-що изпратени на скара, тогава ще получите отлична здравословна храна

Днес ще споделим с вас една от най-успешните рецепти за готвене през летния сезон. Маринован пълнен патладжан с моркови, чушки и праз - истинска божествена наслада за  всяка домакиня. Това ястие може да се консумира дори за отслабване и от вегетарианци, тъй като включва само зеленчуци и подправки. Не бъдете мързеливи, гответе с нас!

 

Подготовка

Измийте патладжаните и ги почистете от стъблата. В центъра на всеки патладжан направете надлъжен разрез.

патладжан с моркови
Поставете патладжана във вряла вода за 5 минути. Когато стане мек, преместете на наклонената повърхност под пресата, за да се отървете от излишната течност.
Междувременно подгответе останалите зеленчуци: измийте и нарежете морковите, лука, чушките и празата. Нарежете ги на тънки ивици. Обелете скилидките чесън и ги пресовайте

За да направите марината, сварете 2 литра вода, добавете сол, захар, оцет, дафинов лист и черен пипер.

Запържете лука в тиган със слънчогледово олио до златисто, добавете семена от кориандър, след това поставете чушките в тигана, разбъркайте добре всичко.

рецепта с патладжан
Добавете и останалите зеленчуци в тигана. Разбъркайте съставките и махнете от котлона. Оставете зеленчуците да се охладят. 


Натъпкайте патладжан хубаво със зеленчуците и го поставете в голяма дълбока купа. Ако сте направили прекалено големи разрези и патладжаните не са наред, можете да ги увиете с кулинарна фолио

рецепта с патладжан
Залейте патладжаните с гореща марината и ги покрийте. Оставете ястието за няколко дни на топло място, след което можете да преместите в хладилника.

Нарежете ги на малки парченца и ги поставете в чиния. Това предястие със сигурност ще привлече вниманието на вашите гости. Не забравяйте да споделите тази интересна рецепта с приятелите си!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft