Мариновани патладжани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Зимнина
Мариновани патладжани
Мариновани патладжани
admin
Добавена от: admin
31405
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг патладжани
5 - 6 скилидки чесън
1 люта чушка
1 с л риган
1 с л босилек
1 с л мащерка
сол
зехтин

Марината:

400мл вода
150 мл оцет ( 8%)
100 -130 мл захар
1 дафинов лист
няколко черни пиперчета

Патладжаните се обелват и се нарязват на жулиени около 1 см ширина. Поставят се в гевгир и се посоляват. Оставят се за няколко часа (най-добре за цяла нощ) да се изцедят. Отцедените патладжани се измиват и се изстискват (ако имате центрофуга за салати : патладжаните се пускат вътре и се завъртват няколко пъти). Маринатата се кипва и се пускат вътре патладжаните за 4-5 минути. Патладжаните се поставят в гевгир и се поставя отгоре тежест. Изчаква се, докато се отцедят добре. Чесънът и лютата чушка се режат на ивици (на чушката се махат семената). На дъното на буркан се поставя ред патладжани, ред подправки, ред чесън и чушката и се притискат. Така се редуват, докато не свършат патладжаните. Бурканът се залива догоре със зехтин (олио) и се поставя в хладилника. Готови за консумация след 2 седмици. Зехтинът (олиото), който остане в буркана е подходящ за салати.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft