Помогнете на мозъка си

вход през zajenata.bg
17334

С годините човек става все по-разсеян и все по-трудно се концентрира. В началото това се случва рядко, след това тези неприятни проблеми зачестяват.

Това се случва заради изобилието от информация, а също и заради възрастовите промени, които настъпват след тридесетата година. Вина за това има замърсяването на околната среда, нездравословният начин на живот и хранене.

Можете да се справите с този проблем, като спазвате специална схема за тази цел. Първият етап е пречистването на съдовете на мозъка . Това е много полезно за хора, които пушат или консумират алкохол.

За възстановяване на нормалните функции на мозъчните съдове, всяка сутрин изпивайте на гладно по една чаша топла вода, в която сте разтворили сока на половин лимон. Можете да я заместите с чаша чай от липа или жълт кантарион без захар.

Един месец в годината пийте по 50 милилитра чай от маточина три пъти дневно преди хранене. Това ще пречисти кръвоносната система, а това е полезно и за мозъка.

Вторият етап е да доставите достатъчно кислород на мозъка си. Главният мозък силно страда от липса на достатъчно количество кислород.

Когато сте в задушно помещение, скоростта на мислене намалява в пъти.

За тази цел правете следното дихателно упражнение в добре проветрено помещение. Всеки ден дишайте пет минути, като притискате с пръст лявата си ноздра, а след това още пет минути – като притискате дясната си ноздра. Това стимулира работата на полукълбата на мозъка.

Вдишвайте аромати на валериан, момина сълза, лимон , портокал и роза, те стимулират добрата работа на мозъка. След два месеца подобни процедури е време за упражнения, които да напълнят мозъчните съдове с обновена кръв.

За тази цел трябва да натоварвате тялото си със спорт. Ако не тренирате, ходете пеша поне три километра дневно. Тичайте на място, като редувате тичането с ходене на място . Общият брой на крачките трябва да е не по-малко от хиляда.

Несинхронизираните движения са полезни за мозъка . За тази цел правете кръгови движения с лявата си ръка, а дясната вдигайте и отпускайте.

Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft