Поликистоза на яйчниците лечение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Симптоми при поликистозни яйчници
103800
Симптоми при поликистозни яйчници

Симптоми при поликистозни яйчници

Проявите на  поликистоза на яйчниците  се характеризират с нарушения в менструалния цикъл, напълняване, окосмяване и нарушения в невро-вегетативната система. В почти всички случаи жените страдат от различни форми на проблеми с менструацията – хипоменорея и олигоменорея. Има и жени, които нямат нарушения на менструацията, но и при тях се наблюдава разстройство в процеса на овулацията. При някои жени се появяват неправилни маточни течения.

Поликистозните яйчници  почти винаги причиняват стерилитет. Безплодието е първично, а в много редки случаи – вторично. Стерилитетът се причинява от липсата на овулация, а понякога от лутеинова недостатъчност. Водещите симптоми на заболяването са разстройството на менструацията и липсата на овулация .

Голяма част от засегнатите жени страдат от хирзутизъм по крайниците, лицето и други части на тялото. Това е засилено окосмяване, което постепенно може да придобие мъжки тип – бакенбардите нарастват, появява се окосмяване над горната устна. При други жени се наблюдава наднормено тегло. Като причина за това постепенно затлъстяване се определят повишеното ниво на андрогени/.

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft