Бебетата с големи глави ще растат по-умни

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
За бебето
Бебетата с големи глави ще растат по-умни
4501
Бебетата с големи глави ще растат по-умни

Общоприето е, че средният размер на бебешката глава трябва да бъде около 35 см. Ако повече или по-малко, това вече е причина за безпокойство. Учените просто не можаха да пренебрегнат този проблем и след редица изследвания стигнаха до много интересни изводи. По-конкретно, те смятат, че има връзка между размера на главата и умствената работа.

Екип от учени от Университета в Единбург проведе тестове на половин милион жители на възраст от 37 до 73 години. Статистиката показва, че тези с по-големи глави в детството са израснали до по-интелигентни хора и освен това са имали повече възможности да получат висше образование.

Подобно проучване е проведено от друга група учени. Те бяха единствените, които търсеха връзка между гените, здравето и интелигентността и дали това има нещо общо с размера на главата в ранна детска възраст. Те публикуваха резултатите в списание Molecular Psychiatry.

Според тях връзката определено съществува, учените са открили 17 различни фактора, които подкрепят тяхната хипотеза. Едва сега учените разпознаха как точно изглежда тази връзка и от това какво зависи, не можаха да намерят.

Изследванията им обаче дадоха нов тласък на изучаването на гения. Много независими групи стигат до същите заключения като техните връстници. Към днешна дата най-разумната хипотеза е, че голямата глава има по-голям мозък, съдържащ повече неврони.

А това от своя страна помага на човек да разкрие по-пълно своите способности. В различни ситуации те действат много по-ефективно и по-интелигентно от другите хора. Човешкият мозък обаче все още е малко проучен, за да направи някакви конкретни изводи.

Време е да вземете вашите бебешки снимки и да разберете кой от нас има всички шансове да стане новият Айнщайн. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft