15 Март 2012
9598
Шафранът е подправка с изключително богат вкус, която се отглежда най-вече в някои европейски и азиатски страни. Често се използва за подправяне на ястия с пиле, риба или ориз. Поради жълто-оранжевия си цвят, шафранът може да се ползва и като боя за текстил. Но ползите от тази подправка се простират далеч извън вкусовите и оцветяващите й свойства. Тя помага за облекчаването на различни болестни симптоми и осигурява на организма антиоксиданти - за по-добро цялостно здраве.

Приложения на шафрана в Древността
Какъв е съставът на шафрана
Как действа шафранът на храносмилането
Как действа шафранът на кожата
Други приложения на шафрана
Колко шафран да ползваме
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари