Телешка чорба за изтрезняване

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Телешка чорба за изтрезняване
Телешка чорба за изтрезняване
admin
Добавена от: admin
1
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За чорбата ще ви трябва:
1 кг. телешки вратни пържоли
2 големи моркова
1 корен целина
1 корен пащърнак
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 супена лъжица масло
1 голям картоф
1 чаена лъжичка сол
малко черен пипер
малко брашно
Освен това ще ви трябва:
7 скилидки чесън
малко магданоз
винен оцет и зехтин

Стъпка 1: Намажете пържолите с малко брашно и ги запържете. С това ще затворите порите и месото ще бъде вкусно. След това поставете да се варя около час и половина (или по-малко в мултикукър).

Стъпка 2: Нарежете лука, целината, пащърнака и морковите на ситно. Добавете лука и чесъна, ситно нарязани или настъргани, и запържете всички зеленчуци с малко масло.

Стъпка 3: Когато телешкото е готово, извадете го да изстине, а течността прецедете в тенджерата със зеленчуците. Ситно нарежете голям картоф, за да даде плътност на чорбата. Добавете сол и черен пипер.

Стъпка 4: Охладеното месо нарежете на ситно и го върнете в чорбата за около 30 минути.

Стъпка 5: Настържете чесъна от допълнителните продукти на най-ситната страна на рендето. Ситно нарежете магданоза, разбъркайте и добавете оцет и зехтин. 

Стъпка 6: Сервирайте чорбата в чиния и поднесете с чесновия зехтин. Внимателно, има много чесън!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft