Телешка крем чорба

вход през zajenata.bg
Телешка крем чорба
admin
Добавена от: admin
21108
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 парче телешко с кост, със или без месото
300 гр. телешка карантия
5-6 картофа
3-4 моркова
1 корен от магданоз
подправки на вкус - сушени зеленчуци, черен пипер, сол, магданоз
300 гр. мариновани гъби - печурки
За соса:
4-5 скилидки счукан или нарязан чесън, на вкус - оцет, чаена лъжичка вода и олио

В голяма тенджера сложете да врат костта, месото, картофите, морковите и корена от магданоз, добавете малко сол, черен пипер на зърна. Варете дълго, докато костта се разпадне и месото е добре сварено. Извадете костта, ако има месо по нея - отделете го, карантията нарежете. Извадете и зеленчуците. С пасатор или миксер намачкайте или пасирайте месото и зеленчуците, след което върнете във водата, предварително прецедена. Оставете супата да поври, докато се изравни съдържанието в тенджерата. Когато поври, добавете гъбите и подправките, за да овкусите чорбата. 
Заедно с гъбите оставете супата да къкри още 5-6 минути. Отстранете от огъня. Чорбата е готова. 
Счукайте чесъна, изсипете малко вода в него, добавете оцет на вкус. Загрейте малко олио и попарете сместа с него. С този пикантен сос поднесете чорбата. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft