Поликистоза на яйчниците лечение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Причини за поликистозата на яйчниците
103813

Причини за поликистозата на яйчниците

Причините за появата на поликистоза на яйчниците  не са напълно уточнени, поради което много специалисти се обединяват около мнението, че това е болест на хипотезите. Споменава се за ролята на хипоталамо-хипофизарната система, чиято дейност е нарушена. Твърди се, че в процеса взема участие и надбъбречната кора с увеличено количество андрогени.

Съществуват хипотези за важната роля на задебеленото яйчниково образувание, на смущенията на налягане в артериолите в яйчника; на възпалително-токсични условия при възпаления в областта на малкия таз.

Много специалисти поддържат теорията, че заболяването има вроден характер.

Неизясненият произход на поликистозните яйчници и разнообразието в клиничните прояви, обединява някои специалисти около обособяването на три основни форми на заболяването. Първата е хипоталамо-хипофизарна форма, при която се наблюдава понижение на гонадотропните хормони и увеличение на нивата на пролактин. Втората е надбъбречна форма, при която преобладават андрогени с надбъбречен произход. Третата е яйчникова форма, при която се наблюдават разстройство на образуването на хормони в яйчника и повишено секретиране на андрогени.

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft