Солени кифлички Паркър

вход през zajenata.bg
Солени кифлички Паркър
admin
Добавена от: admin
8038
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакетче суха мая
1/2 чаша захар
7 1/2 - 8 чаши брашно + още малко за поръсвне
12 с.л. (1 1/2 пакетчета) масло, разтопено и охладено + разтопено масло за намазване
2 чаши пълномаслено прясно мляко, на стайна температура
2 големи яйца, на стайна температура
1 с.л. сол + още малко за поръсване
 

Отмерете 1/2 чаша топла вода (трябва да е умерено топла, почти хладка). Поръсете маята в голяма купа, добавете топлата вода и разбъркайте със захарта. Оставете да се захване за 1 минута (трябва да образува мехурчета и да се надигне леко), след което внимателно разбъркайте вътре 1 чаша от брашното. Оставете настрана до печката, докато приготвяте тестото.
Смесете разтопеното масло и млякото в миксер с приставката за тесто на бавна скорост. Добавете яйцата и бъркайте, докато се смесят. Прибавете сместа с маята и разбивайте, докато се смесят продуктите. Добавете 6 1/2 чаши брашно и 1 с.л. сол; бъркайте, докато тестото се оформи на топка – около 2-3 минути, акто добавите до 1/2 чаша допълнително брашно, ако тестото е прекалено лепкаво и мокро.
Намажете голяма купа с разтопено масло. Прехвърлете тестото в купата, покрийте с кухненска кърпа и оставете да втаса на топло място – около 2-2,5 часа. Тестото трябва да удвои обема си.
Загрейте фурната на 175 градуса и покрийте тавичката, в която ще печете, с хартия за печене. Поръсете работния плот с брашно и обърнете отгоре втасалото тесто. Набрашнете ръцете си и внимателно оформете тестото на правоъгълник с размери около 40х20 см. и дебелина около 2-2,5 см. (не използвайте точилка!).
Обърнете късата страна на правоъгълника към себе си и нарежете тестото по дължина на две с набрашнен нож или резец за пица. След това нарежете напречно на 12 ивици. Вземайте ивичките една по една, прегъвайте ги на две, така че горната страна да е по-дълга от горната, а стърчащия ръб подпъхвайте под долния край. Сложете така оформената кифличка (ролце) с шева надолу в подготвената тавичка – трябва да се образуват 3 плътно наредени реда.
Изпечете кифличките в загрятата фурна, докато се надигнат добре и станат златисто-кафяви – около 18-20 минути. Извадете от фурната и намажете с разтопено масло, след което поръсете с малко едра сол и поднесете топли!
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft