Печени гъбки с ароматна плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Печени гъбки с ароматна плънка
Печени гъбки с ароматна плънка
admin
Добавена от: admin
11021
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

гъби - 1 кг печурки (по - едри)
лук - 2 - 3 стръка зелен лук
шунка - 150 гр или бекон
кашквал - 150 гр
синьо сирене - 100 гр
зехтин - 1 - 2 с.л.
червен пипер - 2 - 3 щипки

Измийте гъбите и отстранете пънчетата. Поставете ги в тава за печене и ги залейте с 1 ч.ч. вода. Сложете ги леко да се запекат на 200 градуса до полуготово състояние.
Нарежете пънчетата на много на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се задушават нарязаните пънчета, а когато са полуготови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква. Махнете плънката от огъня и след като изстине настържете синьото сирене.
Извадете гъбите от фурната и излейте водата, която се е събрала при печенето в тях.
Разпределете сместта равномерно във всички гъби. Отгоре се слага парче кашквал - по-дебело. Изпечете гъбите до лек загар на кашкавала. Сервирайте върху лист зелена салата или в плато, като поръсите деликатно всяка гъбка с малко червен пипер. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft