Печени домати с ароматна плънка и орехов дресинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Печени домати с ароматна плънка и орехов дресинг
Печени домати с ароматна плънка и орехов дресинг
admin
Добавена от: admin
14262
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

домати (изберете по-твърди и дребни)
60 гр. крема сирене
шепа пресен босилек
зехтин
1 лимон, нарязан на четвъртинки
запечени орехи
сол и черен пипер на вкус
(продуктите са ориентировъчни, увеличете или намалете количеството според големината на доматите)

Загрейте фурната на 200 градуса. С остро ножче отрежете съвсем тънко парченце от дъното на доматите, така че да стоят прави. След това отрежете капаче в горната им части, издълбайте вътрешността (запазете я върху дъската за рязане), но внимавайте да не нарушите структурата на домата.
Сложете всички домати върху покрита с хартия за печене тавичка. Поръсете със зехтин и прясно смлян черен пипер. Поставете във фурната и запечете за около 10 минути. Доматите трябва да започнат да омекват, но да не губят формата си.
Нарежете издълбаната част, поставете в купа. Нарежете босилека и добавете към доматите, заедно с крема сиренето. Смесете добре.
Напълнете изпечените домати с крема сиренето с лъжичка или сладкарски пош. Поставете ги отново във фурната за 10-тина минути, докато сиренето се разтопи.
Поставете няколко листа маруля или Айсберг върху всяко салатено плато и покрийте с два от пълнените домати. Добавете шепа запечени орехи и поръсете с няколко капки зехтин. Изстискайте четвъртинка лимон върху доматите и поръсете с по щипка сол и черен пипер. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft