Вреден ли е исхемичният пилинг на лицето

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Вреден ли е исхемичният пилинг на лицето
6293

Целта на химичния пилинг е да се подобри кожата на лицето посредством няколко химични средства. Тези химични средства се комбинират от специалист, след което се поставят на кожата на лицето или под формата на крем или като паста.

За няколко минути тази смес се втвърдява, след което се премахва от лицето. Идеята е да се обнови кожата на лицето – да се премахнат пъпки, бръчки, кожата да стане по-нежна и по-гладка.

Не винаги обаче тази процедура е успешна. Доста често се получават усложнения заради химикалите, които се използват за пилинга. За съжаление голяма част от усложненията остават доста дълго във времето. Ето и какви са те:

Пилинг на лице
- Според изследване, проведено от специалисти от клиниката Мейо, САЩ, доста често след химичен пилинг се получава зачервяване и сърбежи на третираните зони. Понякога този дискомфорт продължава с месеци.

По-неприятното е, че при появата на тези оплаквания пострадалите могат да приемат само орални кортикостероиди, тъй като кожата е твърде тънка и чувствителна. Това възпрепятства използването на каквито и да било мехлеми.

- Рядко се появяват и друг вид проблеми – например хиперпигментация (потъмняване на кожата) или хипопигментация (изсветляване на кожата) на места.

Пъпки
- Кожата е изключително чувствителна след подобен химичен пилинг и не бива да се излага на слънце. При подобни случаи (след пилинг) е възможно да се развие рак на кожата – макар да няма конкретни изследвания по въпроса дерматолози твърдят, че рискът е три пъти по-голям. Кожата след химичния пилинг е толкова чувствителна, че би могла да изгори дори от отразена слънчева светлина.

- Вследствие на дълбочинен химичен пилинг са известни и усложнения – регистрирани са седем случая на бъбречни, сърдечни и чернодробни усложнения . Фенолът е един от химикалите, който се използва при пилинга, а той може да предизвика сериозни нарушения в сърдечния ритъм, както и да се натрупа като токсин в черния дроб и в бъбреците.

Химичният пилинг не се препоръчва на бременни или кърмещи жени, както и на дами, които имат лунички. Тъй като е доста опасен, специалисти препоръчват да прибегнете до лазерен пилинг, отколкото да химичен.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft