Гювече в хлебче

вход през zajenata.bg
Гювече в хлебче
admin
Добавена от: admin
1
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 готови хлебчета/питки
25 грама масло
8 яйца
8 парчета печено месо, ситно нарязано
добавки по избор (пресни домати, зелени пиперки, настърган кашкавал, крема сирене, лук, лютеница и пр.)
сол и черен пипер
магданоз

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото на слаб огън. Отрежете върха на хлебчетата. След това с остър нож издълбайте средата им. С готварска четка намажете вътрешността на хлебчетата с разтопено масло. Подправете със сол и черен пипер. След това в зависимост от вкуса и предпочитанията пригответе добавките за плънката. Може да използвате пресни домати, пиперки, много ситно нарязан лук, настърган кашкавал. Във всяка от питките разпределете първо ситно нарязаното месо. Добавете другите продукти в реда, в който предпочитате, и напълнете с тях хлебчетата до ¾ от обема им. Върху всяко счупете по едно цяло яйце. Овкусете със сол и черен пипер и декорирайте с пресен магданоз. Подредете питките в намазнена тава и печете в загрята фурна 10-тина минути. След това покрийте тавата с алуминиево фолио и оставете да се допече още 20 минути. 
Поднесете хлебните гювечета веднага. По желание може върху тях да настържете малко сирене или кашкавал.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft