Каква е вредата от хидрогенираното масло

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Каква е вредата от хидрогенираното масло
25551

Рафинираното растително масло се извлича от семената на различни растения. Мазнините от тях са полиненаситени, което означава, че те остават в течно състояние при стайна температура .

Има много различни видове търговски марки рафинирано олио, включително от: слънчоглед, рапица, соя, царевица, фъстъци, сусам или олио от шафранка.

Понятието за готвене "с растително масло" най-често се отнася за смес от различно олио, което обикновено се прави от палмов екстракт, царевица, соя или слънчогледови семки.

Рафинираното олио за готвене се произвежда чрез високо, интензивно механични и химични процеси, за да се извлече маслото от семената. Този процес отстранява естествените хранителни вещества от тях и създава крайния продукт, който лесно подлежи на окисление.

Много от рафинираните видове масла са и хидрогенирани , което означава, че е извършен процес, който ги прави с твърда консистенция при стайна температура, така че да могат да бъдат продадени като маргарин или мазнина за приготвянето на сладкиши и тестени изделия. Хидрогенирането допълнително преобразува мастните киселини в маслото, създавайки транс-мастни киселини, които са опасни за човешкото здраве.

Здравни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft