18 Ноември 2015
277287
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
350-400 г ябълки
2 щипки канела
50-60 г пудра захар
1. Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото и отново се разбива. Брашното се смесва с бакпулвера и ванилията и се добавя към яйчената смес.Разбърква се добре,добавят се канелата и нарязаните на кубчета ябълки.
2. Добре разбърканата смес се изсипва в намазана с олио тавичка. Пече се в предварително загрята фурна 170-180 градуса за около 30 минути. Когато се охлади, обилно се поръсва с пудрата захар

Класическа рецепта за ябълков пай
Ябълков пай с маслено тесто
Ябълков пай с ронливо тесто
Ябълков пай с грозде
Ябълков пай с ванилов крем
Ябълков пай със солен карамел
Холандски ябълков пай и ванилов сладолед
Ябълков щрудел със стафиди
Ябълков пай с орехи и стафиди
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Десерти"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари