Кои са растенията, които се отглеждат на сянка

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Кои са растенията, които се отглеждат на сянка
79451

Понякога разположението на дома не предлага подходящи слънчеви места за отглеждане на пъстри цветя. Тук на помощ идват растенията, които обичат сянката – също толкова ароматни и красиви. Ето кои са те.

Какво трябва да знаем за растенията и отношението им към сянката?

Не всички растения обичат слънчевите лъчи – има видове, които не дават цвят, когато са изложени на слънце, или пък изсъхват и се разболяват. Цветята, които обичат сянката, не се отличават особено от останалите – и те имат своите капризи, като например по-редовно торене, и изисквания според характерните особености за вида (почва, поливане, температура).

Важно е да определите степента на сянка и според нея да съобразите растението, което да отгледате. Леката сянка е за места, които са отворени към небето, но слънцето се прокрадва само през процепи от клони на дървета и храсти. Частична сянка е, когато слънцето огрява растението само за 2-3 часа дневно, а умерена – когато получената светлина не е пряка, а отразена от сенници. За гъста се определя сянката, която е под дървета и храсти, близко разположени един до друг и не пропускащи слънчевите лъчи.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Билки и билколечение
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft