Как да прекараме август без стрес

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как да прекараме август без стрес
961

Харесват ти съвременните мебели с техните лаконични праволинейни форми и светли или обратно - тъмнокафяви и черни фасади, но имаш напълно закономерното опасение, че с тях интериорът в дома ти ще изглежда прекалено аскетично и строго? С този проблем можеш да се справиш много лесно. Трябва само да събереш смелост и да обогатиш палитрата на жилището си с много ярки, дори дръзки цветове. Може например да облепиш една от стените с яркооранжеви тапети, а друга - със зелени или с тапети с контрастни разноцветни ивици. А ако не ти достига храброст за подобен експеримент, започни с няколко ярки аксесоара. И ще се убедиш колко бързо с тяхна помощ ще се оживи всеки, дори най-скучният интериор. Освен това сега, когато август е в пълната си власт, в качеството на "спецефекти" можеш и трябва да използваш живи цветя.

В слънчеви тонове
Закачи на балкона или терасата ярък хамак и се наслаждавай на красотата на пейзажа наоколо.

Ябълкова декорация
Подбери подходящи сервизи за купоните под лятното небе. И не забравяй да сложиш на масата няколко хубави зелени или червени ябълки. Те прекрасно ще се справят с ролята на ефекта декорация.

Живей ярко!
В дрехите си за почивка можеш да се почувстваш кралица на красотата, ако тоалетът ти е съставен правилно.

ПРОСТИ СЕ С ЛОШИТЕ ЕМОЦИИ ЗА СЛУЖБАТА

Колко минути или дни ще глътне адаптацията ви след отпуск, зависи от вашия темперамент

Човекът след отпуск е особено явление. Той закъснява за работа, трудно му е да се съсредоточи. И в разгара на трудовия ден е способен с въздишка да отбележи какво е правел вчера по това време..

Колкото и да е странно, на повечето хора след отдих им е нужно известно време, за да... отдъхнат от него - да се "свестят" и да се приведат в работно състояние. Колко минути или дни ще глътне адаптацията ви, зависи от вашия темперамент.

За сангвиника например няма нищо страшно, ако се е върнал от отпуск късно вечерта в неделя, а рано сутринта в понеделник трябва да хукне към офиса. Общителни и често променящи привързаностите си, те веднага включват на трудов режим. Затова стремителната смяна на декора само подпомага тяхната ефективност на работното място.

Смяна на впечатленията е необходима и на холериците. Те са прекалено енергични и нетърпеливи, за да понесат леко както монотонния, така и много бурния отдих. Ако след отпуска вие се разболеете и дори си вземете болнични, значи сте типичен холерик. За да имате сили за работа след ваканцията, предвидете поне един ден за плавен преход.

Още повече време за аклиматизация е нужно на меланхолиците. Тъй като те се загубват в новата обстановка и задълго се затварят в себе си, рязката смяна на декора направо ги изважда от релсите. Ето защо за тях преходът от почивка към работа трябва да бъде по възможност постепенен, за да им остане време да се чуят с приятелите си, да решат семейните си проблеми и да свикнат с мисълта, че ваканцията е свършила.

Колкото до флегматиците, те с лекота се пренасят от морския бряг в работния кабинет. Обяснението е във факта, че дори през отпуска си те са склонни да спазват режим. При тях всичко е пресметнато и предварително начертано и ако възникнат извънредни обстоятелства, те веднага коригират плановете си.

Впрочем психолозите са извели правила, към които си струва да се придържаме независимо от своя темперамент. Тогава завръщането от отпуск няма да предизвиква стрес.

- Преодолейте отрицателните емоции по повод на работата си. Нашето подсъзнание привлича мислите с еднакъв "заряд". Дали това ще бъде "плюс" или "минус", зависи от вас и вашата нагласа. Ако вие постоянно мислите за това, че не ви се ходи на работа, че тя ви е неприятна, че не ви е провървяло с нея, може да си навлечете невроза или да изпаднете в продължителна депресия.

- По-добре си спомнете с каква надежда и радост чакате отпуска си. А какво ви пречи да се отнасяте така и към работата си? Намерете в нея това, което ви радва, а не ви хвърля в ужас всяка сутрин след звъненето на будилника. Това може да бъде срещата с колега по служба, с когото имате добри отношения, възможността да реализирате себе си... Нека, в края на краищата, това да е някое растение във вашия кабинет, което отдавна щеше да е загинало, тъй като освен вас никой не се грижи за него.

- Мнозина се чувстват потиснати от това, че на главата им ще се стоварят проблеми, нерешени преди отпуска. Постарайте се да бъдете реалисти. Проблемите не са се решили сами, докато сте си почивали. Но сега имате повече сили и като нищо ще се справите с тях.

- И най-важното - през почивката трябва да се почива, а не да се броят часовете до завръщането към делниците. Зацикляйки в проблемите си по време на отпуска, вие хем няма да ги решите, хем ще си отровите здравето. Забравете ги до завръщането си.

- Когато се върнете от отпуск, непременно споделете впечатленията си с приятелите и роднините си. Направете го не само заради тях, но и заради себе си - за да не затънете в потока на собствените си емоции. И заради колегите си, на които вероятно няма да им е до вашите носталгични спомени.

И чак когато сте се изприказвали и сте се нарадвали на снимките - чак тогава вашият отпуск наистина е приключил.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft