Как да измием боядисаната чаша от кафе

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да измием боядисаната чаша от кафе
8838
Как да измием боядисаната чаша от кафе

Любителите на чай и кафе знаят от първа ръка колко трудно е да се отървете от тъмните налепи по чашите . Любима и често използвана чаша ще потъмнее отвътре с течение на времето, дори ако я изплакнете веднага след пиене на чай. Изглежда, че такова замърсяване може да се изтрие само с четка. Все пак ще споделя с вас по-лесен начин как да измиете петната от чай .

 

Как да почистите петна от чай върху чаши

Миналата Нова година ми подариха комплект красиви бели чаши. Разбира се, веднага ги пуснах в употреба. След няколко месеца забелязах, че вътре се появи тъмно покритие . Въпреки факта, че всички чаши бяха измити, промяната на цвета не изчезна. Разбира се, изобщо не искате да сервирате в тях на гостите. Просто ще си помислят, че чашите са неизмити и ще се изложите брутално.

Тя поиска съвет от свекърва си, която никога не е забелязала подобен проблем. Оказа се, че тя има специален лайфхак как да измиете петната от чай . Освен факта, че никога не оставя чаша с напитки, свекървата използва прост народен лек . Достатъчно е да извършвате такова почистване на всеки няколко седмици, така че оцветяващите частици на чая и кафето да нямат време да попаднат в керамиката.

От какво имаш нужда

сода
лимонов сок или лимонена киселина
вода
гъба за миене на съдове

 

Какво трябва да направим

Количеството съставки ще зависи от броя и размера на съдовете, които ще почистите. Преди всичко изсипете сода за хляб в малка купа. Изстискайте лимонов сок върху нея. Трябва толкова много, за да се получи консистенцията на паста, когато се смеси.

Можете да замените лимоновия сок с лимонена киселина, ако желаете. След това просто смесете кристалите му със сода на прах и добавете малко количество вода, за да получите кашеста текстура в резултат.
Инструментът е почти готов. Нанесете го върху стените и дъното на чаша и го разстелете на тънък слой. Оставете съдовете в това състояние за 7-10 минути.
След това разтрийте първо със суха гъба вътре в чашата, а след това с мокра под течаща вода. Чашата ще се измие бързо.

 

Сега знаете как да почистите петна от чай или кафе от любимата си чаша. Със сигурност резултатът ще ви хареса. Благодарение на такъв прост народен лек ястията ще блестят с чистота. В допълнение, подобна почистваща паста може да се използва за почистване на други упорити замърсявания. Не забравяйте да носите ръкавици , ако имате чувствителна кожа, за да избегнете дразнене.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft