Ето защо не трябва да прекалявате с червените риби и кой не трябва изобщо да ги консумира

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ето защо не трябва да прекалявате с червените риби и кой не трябва изобщо да ги консумира
2943
Ето защо не трябва да прекалявате с червените риби и кой не трябва изобщо да ги консумира

Дори тези, които не обичат риба, не могат да се откажат от сандвич със сьомга. В крайна сметка, червената риба винаги е била атрибут за празник и просперитет. Има лек и свеж мирис, деликатен вкус и много питателно месо. Знаете ли обаче, че някои хора трябва да се въздържат от този деликатес? Ние ви казваме защо в някои случаи не можете да ядете червена риба .

Това може да бъде всеки от нас и това се дължи преди всичко на здравословното ни състояние. Тези, които са на терапевтични диети, вероятно са наясно с това. Но мнозина може дори да не подозират. Освен това ползите от червената риба се извършват по същия начин, както и вредите.

 

Вреда от червената риба

Тази статия не е за това какво този продукт трябва да се изключи от диетата. По-скоро за някои случаи, за които всеки трябва да знае. В крайна сметка е широко известно, че червената риба е една от най-полезните. Нека си припомним защо не само гурмета, но и лекарите я обичат толкова много.

При видовете сьомга (сьомга, кохо сьомга, пъстърва и всички червени риби) балансът на омега киселините се поддържа идеално. Което от своя страна е полезно за нервната система, кожата, косата и умствената дейност. Червената риба е незаменима за хора, чиято работа е свързана с творчество, учене и сложни мисловни процеси. Освен това веществата в нея помагат при синдрома на хроничната умора.

 

Но има някои нюанси, които производителите се опитват да не покриват. И ето някои от тях.

Високо съдържание на живак

В риболовната индустрия дивите риби са високо ценени, тъй като се считат за екологични. Въпреки това, в естествената си среда, видовете, които живеят в солена вода, натрупват живак в телата си през целия си живот . Поради тази причина бременните жени и малките деца не трябва да консумират породи сьомга. За възрастен, съдържанието на тежки метали е твърде ниско, но не и за плод или крехък организъм.

Антибиотици и оцветители

Съвсем различен въпрос е рибата от ферма. Но дори и тук има клопки, защото много производители не се колебаят да използват хормони и антибиотици. Освен това, забелязали ли сте, че филетата от червена риба (особено опакованите) често имат рубинен цвят? Напълно естествената риба има лек, леко розов оттенък.

Следователно крещящият цвят показва, че към фуража са добавени багрила. Изберете само доверени производители. В противен случай съществува риск от алергична реакция.

 

Медицински противопоказания

И дори да сте напълно уверени в продукта, има някои заболявания, при които червената риба е противопоказана . Например хранителна непоносимост. А също и при проблеми с жлъчния мехур и черния дроб. Да се ​​въздържат от консумация на протеинови храни в големи количества (включително червена риба) е за хора, страдащи от чернодробни заболявания.

 

Всичко е добро в умерени количества. Затова диетолозите са разработили формула, която може да се спазва без риск за здравето. Смята се, че нормата за ядене на червена риба е 100 г на седмица. Това количество е достатъчно, за да получите полезни вещества и в същото време да не рискувате нищо. Знаехте ли за този малко известен факт?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft