Как да се сдобием с тен без да ходим на плаж

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Как да се сдобием с тен без да ходим на плаж
8797

1. Може ли да почернееш за един ден?
Да! Лицето ти ще помургавее с помощта на бронзова пудра. Може да я нанесеш на челото, носа и скулите, имитирайки естествен загар. За тялото ще ти трябват тонизиращи лосиони, които се измиват с душгел.

2. Бързо ли ще подейства автобронзантът?
При повечето препарати тенът се появява 6 часа след нанасянето им върху кожата. След първото използване той по принцип не е особено ярък както след второто, дори върху лосиона да е написано “тъмен оттенък на загар”.

3. Автобронзантът за тяло подходящ ли е за лице?
Не. Това е свързано с различната чувствителност на кожата. Кожата на лицето е по-тънка и по-нежна и е склонна към алергии, а автозагарът за лице отчита тези особености. Ако нямаш такова средство, по-добре използвай бронзова пудра.

4. Как се нанася на гърба?
Най-лесният начин е някой от семейството да ти помогне, но ако искаш да направиш това сама, използвай спрей автобронзант. Той се разпръсква под всякакъв ъгъл и не изисква разтриване. Постави две огледала едно срещу друго, за да виждаш гърба си, и действай.

5. Какво да правиш, ако кожата ти е съвсем светла?
За лицето е най-добре да избереш не автобронзант, а дневен крем, придаващ на кожата лек златист оттенък. На тялото нанеси лосион за светла кожа с ефект на загар.

6. Как да се избавиш от петната по тялото?
С помощта на скраб. От първия път може да не се получи и ще се наложи да чакаш 3-5 дни, докато горният рогов слой на кожата не се обнови по естествен път. За да избегнеш появата на петна, след нанасяне на автобронзанта не обличай прилепнали дрехи, които оставят следи и петна по тялото на местата на свивките.

7. Кога се нанася крем за тяло – преди или след бронзанта?
Най-добре преди, особено върху по-грубите места – лактите, коленете, стъпалата, които обикновено стават по-тъмни. Това е важно, ако кожата ти по принцип е склонна към сухост. Доброто овлажняване е условие за постигане на равномерен тен.

8. Какво да правиш, ако кожата на лицето ти е много чувствителна?
Търси препарати с натурални оцветители, например с DHA – извлек от захарна тръстика, който не е токсичен и е подходящ за всякакъв тип кожа.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft