Как да се научим да съхраняваме джинджифила

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да се научим да съхраняваме джинджифила
36222

Почти  във всички магазини и плод зелечуци вече можем да намерим джинджифил. Ароматната подправка е необходимо да се съхранява както трябва, за да може да се извлечат всикчки полезни качества на ястията, в които ще я използвате.

Къде да го държите и съхранявате зависи от това какъв джинджифил сте си купили – дали е  пресен или сух. Хубаво е,  да си купувате пресен джинджифил, но ако сте намерили само сух, можете да го съхраните твърде лесно.

Единственото, което ви е необходимо, е празен  стъклен буркан с капачка – съдът е необходимо да се затваря много добре. Бурканчето с подправката е необходимо да държите на тъмно и хладно място. Можете, разбира се да съхранявате сухия джинджифил и в хладилник, а също така и в  хартиен плик.

Никога  не поставяте подправката в найлонова торбичка. Това се отнася не само до сухият, но и за пресния джинджифил.

Ако джинджифилът е по-млад ,  по-малко време ще можете да го съхранявате. Сухия може да бъде съхранен доста по-дълго време, ако се държи в подходящ съд и място.

Ако сте си купили пресен джинджифил, вижте как можете да го съхраните и дома:

- Един от вариантите за запазване на пресен джинджифил, е да настържете подправката на едро ренде, след това  да оформете топчета.Сложете топчетата в тава с предварително разстлана пергаментова хартия и след това  е необходимо да сложете тавата на студено място.

Когато малките топченца от джинджифил замръзнат, можете да ги съберете и да ги сложите в подходящ буркан с капачка. След това приберете буркана във фризера. Така може да съхраните подправката за поне половин година.

- Следващото предложение е да обелите подправката, след което повторно трябва да я настържете на едрото ренде. Поставете го в подходящо бурканче, а отгоре налейте олио , джинджифилът трябва да бъде много обилно полятс олио.Така подправката можете да съхраните в хладилник за дълго време.

- Ако решите да сложите пресен джинджифил в хартиен плик, той може де се съхрани в хладилник на хладно, за най-много три седмици.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft