Най- бързата диета в света!

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Най- бързата диета в света!
6136
Най- бързата диета в света!

Някой знае ли коя е най-бързата диета в Света? Е и ние не знаехме, но най- известният треньор в страната Кирил Танев ни я разкри!

 

Ние знаем, разбира се! Но преди да споделим "тайната" ще ви кажем някой основни неща, които трябва и вие да знаете!

Процесите за изгаряне на мазнините и свалянето на теглото в тялото зависят от много и различни фактори. Често те са и причина за покачването му.

Ето кои са някой от най-важните:

 

- Генетика  - до голяма степен от вашите гени зависи колко бързо ще качвате и сваляте тегло, колко добре ще усвоявате въглехидрата, белтъчините и мазнините. Но това в никакъв случай не трябва да е оправдание, защото това е само един от факторите, който може да се компенсира с другите.

 

- Хормонален баланс  - не е тайна, че хормоните в тялото командват почти всички процеси, включително колко бързо покачваме и сваляме тегло. Ако имаме дисбаланс при тях, много често това влияе на подкожните мазнини и тяхното специфично натрупване - около кръста, в корема, дупето и ханша, ръцете и тнт

 

-  Калориен прием -  ето да си дойдем на думата. Ако имате добра генетика и нямате хормонални проблеми, но пък теголото ви е над нормата, със сигурност в точка 3 е разковничето -  ПОВЕЧЕ ПРИЕТИ КАЛОРИИ,

ОТКОЛКОТО ИЗГОРЕНИ . Това е един от основните фактори, които трябва да имаме в предвид. Нашето тяло приема въглехидратите и мазнините, като основен източник на енергия (не единствен, но основен). Тази енергия може да бъде използвана за нашите ежедневни нужди, да бъде складирана в мускулите, ако сме ги "изпразнили" по време на тренировка или в черния дроб. Когато обаче тази енергия е в повече и сме запълнили всички възможности за съхранение в тялото, ако нямаме нужната активност да изгорим останалото - всичко излишно се превръща в  ТЕЛЕСНИ МАЗНИНИ .

 

Тялото складира енергията, за да може да я реализира в някакъв бъдещ момент, когато (ако) изпадне в нужда.  

 

Това е нормална и логична реакция ще кажете и какво лошо - малко мазнининки в запас. Лошото е, че когато са над нормата, те започват да създават проблеми. Развалят инсулиновата чувствителност, объркват хормоните, причиняват сърдечни проблеми и още куп щети. Т.е. освен чисто визуално, те ни пречат и на здравословното състояние.

 

- Има и доста други фактори, които влияят на процесите за изгаряне и покачване на мазнини, като прием на лекарства, различни заболявания, алергии, нетолерантност към храни и тнт. 

 

След като прочетохте всичко до тук трябва вече да знаете, че ПЕРФЕКТНАТА ДИЕТА е тази при която вие създавате калориен дефицит, държите метаболизмът си бърз и хормоните в норма.

 

А как става това - чрез БАЛАНСА! Нашата най-добра диета включва:

* 3-4 малки хранения на ден 

* Прием на белтъчини на всяко хранене

* Прием на зеленчуци на всяко хранене

* Прием на умерено количество полезни мазнини дневно - например овкусяване на салатите със зехтин, маслини или авокадо

* Умерен прием на въглехидрати - когато сте по-активни и избягването им, когато не сте.

 

Като препоръчваме такива, които не са обработени - пълнозърнести продукти, ориз, картофи, бобови храни и др.

* ДА НЕ ПРЕЯЖДАТЕ - хранете са бавно, с порции ненадвишаващи двете ви шепи храна наведнъж.

 

Звучи лесно, звучи познато, звучи дори нереално, но ТОВА Е НАЙ-БЪРЗАТА И НАЙ-ЕФЕКТИВНАТА ДИЕТА! А още повече и най-здравословната!

 

А ТУК МОЖЕ ДА ВИДИТЕ НАЙ-ЕФИКАСНИТЕ ДОБАВКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 

 

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft