На кого ще прилича детето ми?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
На кого ще прилича детето ми?
18950

Какво ще ви се роди - момче или момиче‚ зависи от това‚ каква бащина клетка се е сляла с майчината‚ за да даде началото на нов живот. В половината бащини гамети /зрели мъжки полови клетки/ се съдържа Х-хромозома. Нейното сливане с майчината яйцеклетка води до раждането на момиче. В другата половина бащини гамети се съдържа Y-хромозома и в тях е програмирана появата на момче. В зависимост от това, какъв сперматозоид ще “дотича” пръв до женската яйцеклетка и ще я оплоди - с Х- или Y-хромозома‚ зависи дали ще ви се роди дъщеря или син.

Момчета се появяват на бял свят малко по-често отколкото момичета - явно поради това‚ че те са крехки същества‚ по-малко устойчиви към болести и всякакви увреждания в гените на родителите на първо място се отразяват върху тях. Впрочем уязвимостта на момчетата е свързана и с това‚ че при тях има само една Х-хромозома. При момичето‚ ако то получи някакъв увреден ген в Х-хромозомата от единия си родител‚ неговото действие се компенсира от също такъв‚ но здрав ген от другия родител. А при момченцата гените от едната Х-хромозома не се дублират с гени от другата. Затова много наследствени болести се проявяват именно при тях. На някои от момченцата не им е съдено да доживеят до периода на половото съзряване и да оставят потомство. Като че ли точно затова природата си създава запас от представители на мъжкия пол.

Но този превес е толкова незначителен‚ че няма да сгрешим‚ ако кажем‚ че всеки от нас има еднакъв шанс да получи като наследник както син‚ така и дъщеря.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременност и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft