Тези тиквички се харесват на всички, дори и на тези, които не обичат този зеленчук. Уникална...
8 Август 2016
44433
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тиквички по-вкусни от месо: рецепта, с която този зеленчук ще се хареса на всички!
Това е един наистина универсален зеленчук! Как ли не го готвят: задушават, варят, пържат или пекат, а даже и правят сладко от него ...
Ние ще ви предложим рецепта за ястие от тиквички с един действително феноменален вкус. Пържените тиквички с чесново-орехов сос на масата ще бъдат в състояние да се конкурират дори с месото - това е оригинално мезе и засищаща салата в същото време!
Вкусни пържени тиквички
Необходими продукти:
.
1 средна по размер тиквичка
. 3 скилидки чесън
. 1 средно голяма връзка магданоз
. 1/2 чаена чаша орехи
. растително масло за пържене и подправяне
. сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте тиквичката, почистете от семената и я обелете, ако е много зряла. Ако използвате млада тиквичка, тогава не е нужно нито да я белите, нито да я почиствате от семена. Нарежете зеленчука на парчета с произволна форма, но не много ситно.
2. Загрейте в голям тиган растителното масло и наредете парчетата тиквичка, така че да се образува един слой. Пържете ги на умерен огън до златисто кафяво. Не прекалявайте с разбъркването на парчетата в тигана, за да не се разкъсат и да се превърнат в каша.
Ако нямате достатъчно голям тиган, пържете тиквичките на порции. Приготвените зеленчуци подредете в широко блюдо.
3. Чесънът смачкайте с преса, нарежете магданоза на ситно, а орехите начукайте в хаванче. Смесете чесъна, магданоза и ядките, добавете сол на вкус и капнете няколко капки растително масло.
Смесете подправката с тиквичките и разбъркайте внимателно. Ето това е аромат ...
Пържените тиквички никога не са ми били толкова вкусни! Необичайният вкус и съблазнителен аромат на ястието ще очарова дори тези, които не са твърде големи почитатели на този зеленчук.
. 3 скилидки чесън
. 1 средно голяма връзка магданоз
. 1/2 чаена чаша орехи
. растително масло за пържене и подправяне
. сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте тиквичката, почистете от семената и я обелете, ако е много зряла. Ако използвате млада тиквичка, тогава не е нужно нито да я белите, нито да я почиствате от семена. Нарежете зеленчука на парчета с произволна форма, но не много ситно.
2. Загрейте в голям тиган растителното масло и наредете парчетата тиквичка, така че да се образува един слой. Пържете ги на умерен огън до златисто кафяво. Не прекалявайте с разбъркването на парчетата в тигана, за да не се разкъсат и да се превърнат в каша.
Ако нямате достатъчно голям тиган, пържете тиквичките на порции. Приготвените зеленчуци подредете в широко блюдо.
3. Чесънът смачкайте с преса, нарежете магданоза на ситно, а орехите начукайте в хаванче. Смесете чесъна, магданоза и ядките, добавете сол на вкус и капнете няколко капки растително масло.
Смесете подправката с тиквичките и разбъркайте внимателно. Ето това е аромат ...
Пържените тиквички никога не са ми били толкова вкусни! Необичайният вкус и съблазнителен аромат на ястието ще очарова дори тези, които не са твърде големи почитатели на този зеленчук.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари