Турска шоколадова торта подлуди жените в интернет. Вкусно изкушение, което със сигурност не сте...
27 Май 2016
1049883
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тортата с вкус на шоколад при всеки случай е желана и всички с удоволствие я ядем, поради това ви предлагаме една различна турска рецепта, която със сигурност не сте пробвали. Това е торта, която най-често ще срещнете на роднински тържества в Турция.
Необходими продукти:
2 чаши овесени ядки
1 супена лъжица какао
½ чаша мляко
1 яйце
1 супена лъжица захар (може да добавите повече на вкус)
1 чаена лъжичка бакпулвер
Тъмен крем
1 ½ чаша мляко
1 супена лъжица нишесте
1 супена лъжица захар (може да добавите повече на вкус)
1 ½ супена лъжица какао
Бял крем
1 чаша мляко
2 супени лъжици нишесте
Захар по желание
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, а след това добавете млякото с овесените ядки.
След няколко минути раззбиване с миксер, добавете какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре с дървена лъжица.
Получената смес поставете в две кръгли форми за печене и печете 30 минути на средна температура. С клечка за зъби проверете дали е готов пандишпана.
Тъмният крем подгответе като смесите всички продукти и подгрейте на слаб огън, докато не получите крем подобен на пудинг.
Изпечения пандишпан разделете на две части (хоризонтално), за да получите два тънки кръга.
Намажете една овална дълбока стъклена чиния с пластмасово фолио и поставете единия пандишпан върху нея. Съдът е необходимо да има по-малък диаметър от самото пандишпан.
Прелейте крема в съда, а след това затворете с втория пандишпан. Закрепете с фолио.
Оставете тортата за няколко часа в хладилник или ако имате време, нека пренощува.
Когато бъде напълно охладена, обърнете я на плитка чиния.
Бялият крем пригответе, както тъмния и намажете тортата отгоре.
Режете на големи парчета, за да не се разпаднат.
Получената смес поставете в две кръгли форми за печене и печете 30 минути на средна температура. С клечка за зъби проверете дали е готов пандишпана.
Тъмният крем подгответе като смесите всички продукти и подгрейте на слаб огън, докато не получите крем подобен на пудинг.
Изпечения пандишпан разделете на две части (хоризонтално), за да получите два тънки кръга.
Намажете една овална дълбока стъклена чиния с пластмасово фолио и поставете единия пандишпан върху нея. Съдът е необходимо да има по-малък диаметър от самото пандишпан.
Прелейте крема в съда, а след това затворете с втория пандишпан. Закрепете с фолио.
Оставете тортата за няколко часа в хладилник или ако имате време, нека пренощува.
Когато бъде напълно охладена, обърнете я на плитка чиния.
Бялият крем пригответе, както тъмния и намажете тортата отгоре.
Режете на големи парчета, за да не се разпаднат.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари