10 неща, които стават по- хубави след 40

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
10 неща, които стават по- хубави след 40
8749
10 неща, които стават по- хубави след 40

Животът е това, което се случва, когато си зает да правиш планове за него. Един ден осъзнаваш, че навършваш 40 години и предстои ново десетилетие. Крайно време е да приложите на практика всичко, което сте научили от двайсетте и тридесетте години.

Ние бихме искали да предложим няколко съвета, за да направите това пътуване по -приятно. Също така имаме изненада бонус в края на статията, така че не забравяйте да го проверите.

 

1. Вие правите, забравете за другите.

Вече сте достатъчно мъдри, за да разберете, че изборът ви на живот зависи от вас. Не трябва да се поставяте под вниманието на другите, за да се чувствате по -добре за себе си. Правете това, което е най -добро за вас и не обръщайте внимание на това, което другите хора имат да кажат по този въпрос. Прегърнете силата на волята си, за да промените живота си.

 

2.

Оставете драмата за сапунените опери.

Когато сме по -млади, всеки неуспех се чувства като нещо толкова опустошително, че сякаш никога няма да успеем да се възстановим от него. Оказва се обаче, че тъгата може в крайна сметка да ви помогне да се почувствате по -добре.

 

Той е доказано , че смес от емоции като щастие и тъга може да подобри психическото ни благополучие и да даде повече смисъл на нашия живот. Нищо никога не се оказва така, както очакваме, това, което определя нашата устойчивост, е това, което правим с този резултат. Стремете се към най -добрата версия на себе си, а не към „щастливата“.

 

3. Намерете време за приятелите си.

Натовареният ви график сега включва бизнес срещи, водене на децата на футболни тренировки, пазаруване на хранителни стоки и толкова много дейности, че изведнъж осъзнавате, че последният път, когато сте излизали с приятелите си, е бил толкова отдавна. Направи си приоритет и планирай толкова необходимото събиране. Можете дори да го насрочите като „ време за терапия “.

 

4. Няма такова нещо като съвършенство.

Това ново предстоящо десетилетие може да предизвика усещане за овластяване и приемане. Не би трябвало да сме перфектни, така че може и да започнем да се чувстваме комфортно в собствената си кожа. Възприемането на нашия външен вид е  оцветено от години на опити да постигнем нереалистични стандарти за красота. Както и да е, по пътя си към приемане, не забравяйте, че IG филтрите и гримът могат да се превърнат в перфектни съюзници.

 

5. Притежанията са точно това: обекти, които сега притежавате.

Няма нищо подобно на тази тръпка от вълнение, когато получите пакет или се върнете от магазина, натоварен с последните ви покупки. След като излязат от чантата и миризмата на ново изчезне, стигате до извода, че това е просто нов чифт токчета. Къщата означава плащане на ипотека, сметки и повече стаи за почистване. Цялото вълнение в крайна сметка отшумява. Идеята не е да  ИМАТЕ повече неща, а по -скоро да  правите повече, особено ако това означава да помагате на другите.

 

6. Покажете колко струвате.

Когато сме млади, ни се казва да работим усилено и нещата в крайна сметка ще си дойдат на мястото. Но понякога също трябва да ги осъществим. Започнете да участвате по -активно в срещи, предлагайте нови идеи, за да подобрите работното си място, и спрете да се сдържате. Можете дори да поискате от шефа си това заслужено повишение. Може да се изненадате какво можете да постигнете.

 

7. Добавете слънцезащитен крем към сутрешната си рутина.

Ако мислите, че отделяте твърде много време на сутрешната си рутина, помислете два пъти. Много неща трябва да бъдат добавени към списъка с козметични продукти, от които се нуждаете, за да се осмелите да излезете на улицата. Слънцезащитният крем трябва да е начело на този списък. Това ще ви помогне да защитите кожата си, ще ви помогне да избегнете фотостареенето и ще ви осигури приятен блясък.

 

8. Пригответе се да бъдете наричани „мадам“.

Може да чакате на опашка в супермаркета, да държите вратата на асансьора за някого или дори да си вземете сутрешното лате, когато чуете някой да произнася думата „мадам“. Обръщате се с мисълта, че говорят с някой друг, но не. Колкото и да е странно, не на вас е. По -добре е да го смятате за знак на уважение и да не го преосмисляте.

 

Вече вероятно знаете, че прости дейности, като например подготовка за работа, упражнения или дори малко качествено „време за мен“, изискват много усилия. Може да нямате същия опит, връзки или финанси като другите, но вашата издръжливост и желание да отидете допълнително може да направи огромна промяна. Единственият актив, от който се нуждаете на този етап, е да вярвате в себе си и да сте решени да накарате нещата да работят.

 

10. В края на деня няма място като дома.

Идеалните ви планове за уикенда имат всичко общо само с престоя ви у дома и насладата на спокойствието. Дейности като обновяване на някои стари наследствени мебели, градинарство или наваксване с малко четене стават най -добрата част от деня ви.

 

БОНУС:
Как да подобрите сутрешната си рутина

Започнете деня си с позитивно мислене. Йога философията предполага, че повтарянето на  санкалпа  - фраза, която държи намерението на това, което искате да постигнете - може да ви помогне да осъществите живота, който винаги сте искали да имате.

Пригответе здравословна закуска на базата на протеини, за да започнете деня си с правилното количество енергия.

Слушайте подкаст или вдъхновяваща музика-ако се чувствате изключително настроени, можете дори да разрушите някои движения!

Водете дневник: Докато отпивате от кафето си, запишете нещата, които искате да постигнете през деня

 

Какви други неща научихте досега? Чувствайте се свободни да споделите с нас какво означава навършването на 40 години за вас.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft