11 неща, които ако правите преди лягане, ще поддържате любовта вечна

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
11 неща, които ако правите преди лягане, ще поддържате любовта вечна
69004
11 неща, които ако правите преди лягане, ще поддържате любовта вечна

Много двойки дори не осъзнават, че прекарването на времето заедно преди лягане може значително да повлияе на качеството на връзката. Психолозите казват, че това е от съществено значение за доброто здраве и емоционалната близост между партньорите. Споделеният сън е особено полезен.

Въпреки многото неудобства под формата на дърпане на одеялото, хъркане, различни температурни режими, времето, прекарано в леглото, допринася за чувството за сигурност и намаляване на нивото на лидер на стреса - кортизол.

 

Телефони далеч
Учените са доказали, че използването на джаджи преди лягане потиска производството на окситоцин, който е отговорен за нашата емоционална близост и привързаност. Следователно двойките, които искат да поддържат тревожни чувства, трябва да изключат мобилните си устройства в 21:00.

Никаква работа в леглото

делничните дни са толкова стресиращи, че дори в удобното легло не можем да се отпуснем и да спрем да мислим за работа. Някои дори взимат компютъра си в леглото, за да проверят пощата си или да отговорят на важно съобщение. Струва си да изкорените напълно този лош навик и да посветите цялото си вечерно време на любим човек. Не забравяйте, че сутринта е по-мъдра от вечерта.

Лягайте заедно

Модерният ритъм на живот не позволява на влюбените хора да прекарват много време заедно. Въпреки това, дори след работа, много съпрузи пренебрегват компанията на другия и си лягат по различно време. Дошло е времето да се борим с този навик! Според изтъкнатия психолог Кърт Смит щастливите двойки си мият зъбите и си лягат едновременно .

Спазването на ритуали

Повтарянето на едни и същи действия всяка вечер е чудесна помощ за добрия сън. Много двойки подготвят дрехи заедно за сутринта, слагат храна в хладилника, взимат душ или мият зъбите си заедно. Психолозите потвърждават, че след подобни действия връзката става по-доверчива.

Душевни разговори


Много е важно да обърнете внимание на чувствата си. Най-вероятно вие или вашият партньор не се нуждаете от помощ тук и сега. Основното е някой просто да знае как да слуша. Освен това, преди лягане е важно да забравите за всички проблеми през деня и просто да се насладите на компанията на другия.

Разкриване на проблеми във връзката


Карането преди лягане не е добра идея. Шансовете са, че нощните спорове никога няма да разрешат проблема. Но неспокойният сън и за двама ви ще бъде сигурен.

Територия без деца


Разбира се, можете да оставите дете да се качи в общото ви легло със съпруга ви, ако се е уплашило от нещо посред нощ. Но това е еднократно събитие, което не трябва да се превръща в модел. Трябва да се разбере, че личното легло е специално място, където възрастните трябва да са сами.

Зона без домашни любимци

Същото правило важи и за домашните любимци. Котката или кучето трябва да имат отделно място за почивка и сън. Плюс това, повечето животни са много неспокойни през нощта, така че шансовете ви и сънят на съпруга ви да бъдат прекъснати.

Без алкохол


Мислите ли, че чаша хубаво вино преди лягане ще допринесе за интимна атмосфера? Това не е напълно вярно. Факт е, че пиенето на алкохол вечер влияе върху периода на възстановяване на съня. В резултат и двамата ще се събудите уморени и раздразнени.

Релаксиращ карт бланш масаж за приятно усещане преди лягане! Масажът не само ще ви помогне да се отпуснете и настроите за сън, но и ще ви сближи като двойка.


Топли прегръдки


Как може да си легнете без прегръдки! Психолозите настояват за ползите от прегръдката, тази форма на интимност насърчава релаксация и предизвиква приятни емоции.

Как прекарвате ценното си време преди лягане ? Имате ли вие и вашият любим други специални традиции? Не забравяйте да споделите своя опит с други читатели в коментарите.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft