3 ябълки и 3 жълтъка - рецептата за най-вкусния италиански сладкиш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 ябълки и 3 жълтъка - рецептата за най-вкусния италиански сладкиш!
3 ябълки и 3 жълтъка - рецептата за най-вкусния италиански сладкиш!
20317
3 ябълки и 3 жълтъка - рецептата за най-вкусния италиански сладкиш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес споделяме с вас рецепта за невероятно нежен, сочен и ароматен ябълков сладкиш . За него ви трябват най-простите и достъпни съставки, които най-вероятно вече имате у дома. Затова побързайте към кухнята и се заемете с най-вкусния десерт ! И непременно затворете прозорците, защото съседите веднага ще дойдат, щом усетят аромата - италиански сладкиш Трите ябълки :

Италиански сладкиш Трите ябълки

Продукти:

2-3 жълтъка

180 г брашно

50 г масло

3 средни ябълки

100 г захар

125 мл прясно мляко

1,5 ч.л. бакпулвер

1/3 ч.л. сол

1 пакетче ванилова захар

3 с.л. захар

пудра захар

италиански сладкиш с ябълки

Приготвяне:

Първо трябва да разбиете жълтъците и захарта с миксер.

захар и жълтъци

След това към тях добавете мляко, ванилова захар, сол, 25 г разтопено масло и бакпулвер. Разбийте добре и прехвърлете тестото в съд за печене.

тесто за сладкиш

Обелете ябълките, нарежете ги на резени и ги сложете красиво върху тестото.

сладкиш с ябълки

Изсипете останалото разтопено масло върху ябълковото тесто. И поръсете с три супени лъжици захар.

италиански ябълков сладкиш

Загрейте фурната на 180 градуса и печете сладкиша 30–35 минути. Проверете за готовност с дървено шишче. Препоръчваме да поръсите горещия изпечен сладкиш с пудра захар и да сервирате.

сладкиш трите ябълки

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft