5 причини, поради които една орхидея не иска да цъфти! Ето какво да правите, за да полудее от цвят!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
5 причини, поради които една орхидея не иска да цъфти! Ето какво да правите, за да полудее от цвят!
3168
5 причини, поради които една орхидея не иска да цъфти! Ето какво да правите, за да полудее от цвят!

Орхидеите (фаленопсис) са често срещано стайно растение, което цъфти дълго и ярко. Това е едно от най-популярните стайни растения. Фаленопсисът обикновено цъфти красиво и продължително. Какво да направите, ако не цъфти и каква е причината.

5 причини, поради които фаленопсисът не цъфти:

Осветление 

 За да цъфтят орхидеите, комфортът е от съществено значение. Едно от условията е светлината, важно е колко светлина и как пада. В природата фаленопсисът расте на сянка на големи дървета. В закрити условия приближаваме цветето до естественото и поставяме саксията на перваза на прозореца от източната или западната страна. В природата никой не върти цветето, то винаги расте с една страна към слънцето. Оставете орхидеите да останат в позиция спрямо слънцето. След поливане върнете саксията на перваза на прозореца със същата страна към слънцето, както е стояло преди. Директната слънчева светлина по обяд е много опасна за орхидеята.

Поливането е неразделна част от здравословния растеж на орхидеите. Прекомерното поливане може да доведе до болести по растенията. В природата корените са на повърхността, преплитащи съседни растения и камъни. След дъжда имат време да изсъхнат. Следвайте тези правила, когато поливате стайна орхидея, след поливане оставете корените напълно да изсъхнат.

Подхранването трябва да бъде насочено. Използвайте само тор за орхидеи. Излишъкът от азот ще позволи да растат листа, отлагайки цъфтежа за дълго време.

Голямата саксия , ще стегне цъфтежа. Кореновата система първо ще запълни пространството на саксията и едва тогава ще се появи цвят.

Стайната температура трябва да е удобна за цветето. Без резки колебания денем и денем.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft