6-те най-полезни Интернет-съвета при пране в пералня - проверени и действат!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
6-те най-полезни Интернет-съвета при пране в пералня - проверени и действат!
22270
6-те най-полезни Интернет-съвета при пране в пералня - проверени и действат!

В наши дни пералните машини са се превърнали в много сложни устройства, които имат огромен брой режими на пране и допълнителни функции като накисване, предпране, сушене и дори гладене на дрехи. Но въпреки това, все пак има огромно количество нюанси и трикове по време на изпирането , за някои от които ще разкажем днес! Събрахме за вас 6-те най-полезни Интернет-съвета за пране в пералня , които наистина действат:

Топки от алуминиево фолио

топки от фолио

Тези топки перфектно помагат да премахнем статичното електричество от дрехите, така че всякакви косми и прах да полепват по-малко по дрехите в пералнята (особено забележимо е при черните дрехи). Те трябва да са с размерите на тенис топка и могат да бъдат направени от обикновено алуминиево фолио.

Аспиринът понякога е по-добър от белина

аспирин в пералнята

С течение на времето белите дрехи губят своята белота и започват да пожълтяват, а по тях ясно се виждат следи от стари петна, които не могат да бъдат премахнати напълно.

Аспиринът често се справя с тази задача - няколко таблетки трябва да бъдат смачкани и добавени заедно с праха по време на прането. За най-добър ефект накиснете бельото във вода за 8-10 часа, като разредите няколко таблетки аспирин (1 таблетка на литър).

Кафе за наситено черно

кафе в пералнята

Черните дрехи след няколко изпирания също губят цвета си и изглеждат не толкова добре. Можете да се справите с това с помощта на обикновено кафе - направете няколко чаши кафе и го добавете в пералнята по време на изплакване, когато дрехите вече са изпрани. Разбира се, в барабана трябва да има само черни дрехи!

Изпирайте правилно обувките си

пране на обувки

Маратонките също трябва да се перат периодично, за да се възстанови красивият им вид и да се отървете от неприятната миризма. Но преди това има няколко дребни неща, които да направите:

  • Разтворете максимално връзките на маратонките, така че те да се разтворят по-добре;
  • Изсипете малко кислородна вода вътре в обувката - тя перфектно премахва миризмата и някои бактерии;
  • Силно препоръчваме да извадите стелките от маратонките, така че те да се изперат много по-добре;
  • Най-добре е да ги перете в специална торба за пране, така че да "дрънкат" по-малко в барабана.

Сложете дребните неща в торбички

Със сигурност и на вас се е случвало след изпиране чорапи или други дребни дрехи да изчезнат сякаш яко дим. Понякога те попадат под барабана или гуменото уплътнение по време на завъртането на барабана. За да не се случи това, винаги използвайте специални торбички.

А ако не разполагате с такива, работа ще ви свърши и най-обикновена калъфка за възглавници, която просто трябва да бъде привързана, за да не се разпилеят дрехите. Това не се отразява на качеството на изпирането, но определено вещите ви няма да се загубят.

Пералната машина също трябва да бъде почистена

чистене на пералнята

По някаква причина много хора смятат това за ненужно, но с течение на времето пералнята също става мръсна и започва да не мирише много приятно.

Обикновената сода за хляб може да помогне при решаването на този проблем - смесете я във вода в съотношение 1 към 1 и внимателно обработете с разтвора барабана, отделенията за прах и омекотител, гуменото уплътнение и други подобни места. Оставете за 20-30 минути и след това включете режима на кратко пране, за да изплакнете обилно. Също така не забравяйте редовно да почиствате филтъра.

Дай твоята оценка:
4 от 7 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft