7 ползи от пиенето на много вода

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
7 ползи от пиенето на много вода
110605
Снимков материал: pixabay.com
7 ползи от пиенето на много вода

 

 

 

 

 

Колкото и да не ви се вярва, много от нещата, които правим в ежедневието ни са свързани с пиенето на вода. Водата е определено много важна съставка за нашето съществуване, затова тук са изброени ползите от многото пиене на вода, което всеки би трябвало да прави.

Предотвратява артрита, намалява болките в гърба и на болезнените стави

Слабите кости и болезнените стави не са само последици от стареенето.

Те са също сигнал за липсата на вида в организма. Всъщност знаете ли, че болките в кръста, които не ви позволяват да играете с децата се дължат на дефицита на вода?

Поддържа млада кожа

Виждали сте стафида, нали? Запомнете много добре, че ако продължавате да пренебрегвате пиенето на вода, кожата ви ще заприлича на стафида. Дехидратацията води до суха кожа, липса на цвят, еластичност и гладкост. Това може би е най-стимулиращата за жените причина да посегнат към чашата с вода.

Премахване на отпадъци и токсини

Изпитвали ли сте ужас да ходите до тоалетна всеки ден? Запекът също се причиняша от дехидратацията. А това е само страничен ефект. Тялото се нуждае от водата, за да изхвърля вредните токсини.

Подпомага метаболизма

Ролята на бъбреците е, да се отървават от отпадъците в тялото. Черният дроб от друга страна спомага метаболизма. Когато няма достатъчно количество вода в тялото, бъбреците стоварват част от функциите си на черния дроб, което означава, че той не може да се справи добре с метаболизма.

Предотвратява мозъчни увреждания

Една от най-важните роли на пиенето на много вода е в поддържането на мозъчните функции. Мозъкът е много деликатен орган. Повечет от 85% от него се състои от вода и дехидратацията е много сериозен проблем.

Тонизира мускулите

Тази безцветна течност, която повечето хора вземат за даденост помага освен това и за тонизирането на мускулите. Ако сте запалени по спорт, трябва да пиете много вода, за да стимулирате мускулите. Освен това достатъчното количество вода намалява мускулните болки.

Регулира телесната температура

Може и да мразите да се чувствате мокри и потни, но това е начин тялото ви да поддържа телесната си температура. Добре хидратираното тяло е способно да се освободи от излишната топлина и да поддържа телесната си температура на оптимално ниво.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft