9 непростими грешки в прическата, които ни състаряват, без да подозираме:

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
9 непростими грешки в прическата, които ни състаряват, без да подозираме:
32472
9 непростими грешки в прическата, които ни състаряват, без да подозираме:

С възрастта се променяме, външният ни вид и дори структурата на косата се променят. Ето защо е важно да запомните, че с течение на времето дори подходът към прическата и промяната на имиджа трябва да претърпи някои промени.

жена сиви коси

За да изглеждате зашеметяващо във всяка възраст, по-добре е да избягвате тези малки грешки в прическата, които ви състаряват . Знаете ли за тях?

1. Не сменяте прическата с години

жена средна възраст

Не, никой не твърди, че дългите, свободни къдрици са прерогатив на младостта, а всички дами "леко над 50" трябва да се подстрижат късо.

Това са глупости. Професионалните стилисти обаче са убедени в следното: ако искате да свалите пет години от визията си, сменете прическата! Ефектът на новостта веднага ще се отрази на целия ви имидж, значително ще го освежи.

2. Твърде прав и гъст бретон

гъст бретон

Адам Богуцки, популярен стилист в Чикаго, отбелязва любопитна тенденция: повечето от по-възрастните му клиентки периодично ги молят да им направи прав и гъст бретон. Подобна прическа се свързва с техните училищни или ученически години и съответно - младостта. Но Адам винаги предлага алтернатива: кичури с различна дължина, които леко небрежно рамкират лицето, без да го покриват. В крайна сметка стилистът е убеден: „отвореното“ лице винаги изглежда много по-младо. Обмислете и вие тази техника.

3. Твърде "остра" прическа

каре с бретон

Искате да изглеждате по-млади? Избягвайте остри линии и остри ъгли в прическата. Вместо това обърнете внимание на модели, които омекотяват и дори донякъде окръгляват чертите на лицето: например едри къдрици или каскада, които са на мода в настоящия сезон.

4. Косата е твърде суха и безформена

суха коса

С възрастта не само кожата, но и косата губи влага. В крайна сметка използвате ли овлажнители и други анти-ейдж продукти за грижа? Грижете се за вашите коси: стилистите препоръчват да обърнете внимание на емолиенти за коса с кремообразна текстура. Те не само ще помогнат за задържане на влага, но и ще придадат на кичурите допълнителен обем и мека текстура.

5. Твърде тъмни нюанси

тъмна коса

Не, не ви караме да станете блондинка от следващия рожден ден - това едва ли е най-добрата идея. Но твърде тъмният нюанс на косата може лесно да ви "трупне" пет или поне две допълнителни годинки. Вместо това помолете вашия стилист да ви направи боя в няколко нюанса, като добави към вашата прическа красиви златисти акценти, които са толкова освежаващи. Друг плюс е, че косата след такава процедура изглежда много по-обемна и по-здрава.

6. Злоупотребявате със сушенето със сешоар, пресата или машата

преса за коса

Обърнете внимание отново на точка 5: косата ви бързо губи влага. Не можете да се откажете напълно от стайлинга и високите температури? Тогава се погрижете да закупите висококачествена термична защита, обогатена с естествени масла. Косата ви има нужда от това.

7. Не подстригвате цъфналите и накъсани краища

подстригване

Тъй като косата става по-суха, за съжаление и броят на цъфналите и накъсани краища с възрастта само се увеличава. Така че, ако преди това сте пренебрегвали посещение при фризьора в името на дългата плитка, сега е по-добре да си уговаряте среща на всеки 6-8 седмици. Прическата ще изглежда много по-свежа. Както и нейната красива собственичка.

8. Злоупотребявате ли със стилизиращи продукти?

лак за коса

Спомняте ли си основното правило за анти-ейдж прическиите? Заобленост, мекота и никаква твърдост. Затова е по-добре да откажете лаковете с изключително силно фиксиране, като ги замените с мусове и други средства с по-„гъвкав“ ефект.

9. Грешен път

жена в огледалото

Дори такава на пръв поглед дреболия може да измени значително вашия външен вид. Експериментирайте с пътя пред огледалото: кой е най-добрият вариант за вас? От общите препоръки си струва да запомните, че път в средата обикновено прави лицето малко по-строго, издължено и подчертано. Затова има смисъл да го изместим малко настрани. Вземете гребен и опитайте. Ами ако ви хареса?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft