Аз готвя елда по полски от стара готварска книга, става много вкусно-Споделям рецептата
17 Март 2021
2419
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тази рецепта е от много години, намерихме я в стара готварска книга. Всичко е много просто и са необходими най-често срещаните продукти, но вкусът на гарнитурата е нещо.
Състав:
- елда - 300 г;
- вода - 600 мл;
- масло - парче;
- гъби - 300 г;
- сметана - 300 г;
- яйце - 1 бр.
- лук - 1 глава;
- сол и черен пипер - на вкус.
Процесът на готвене
- Измийте добре зърнените храни, напълнете с вода и гответе до омекване, посолете на вкус.
- Добавете парче масло в началото на готвенето или малко преди края, така че кашата да има ярък кремообразен аромат и вкус.
- Нарежете гъбите на парчета и запържете.
- Когато течността се изпари, добавете ситно нарязан лук и задушете масата до готовност.
- Вземете форма за печене и я намажете с масло.
- Върху нея разстелете част от елдата, гъбите и лука, покрийте с елда.
- Смесете заквасена сметана с яйце, сол и черен пипер на вкус.
- Изсипете този сос върху елда, опитвайки се да разпределите в цялата форма.
- Все още можете да поръсите с настърган кашкавал отгоре.
- Загрейте фурната до 170 градуса, сложете формата и печете около 15 минути.
- Ако желаете, все още можете да добавите моркови към елда, билки, малки парченца бекон. Добър апетит!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари