Ангач - арменски сладки в сироп

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Ангач - арменски сладки в сироп
Ангач - арменски сладки в сироп
admin
Добавена от: admin
13690
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
2 яйца
100 мл кисело мляко
200 гр. брашно (за меко тесто)
малко сол
Сироп:
3 чаши (от 200 мл) вода
3 чаши захар
сок от един лимон
1 пакетче (8-10 гр) ванилова захар
За поръсване:
300-500 гр. счукани орехи
Допълнително:
олио за пържене

Първо разбийте яйцата с киселото мляко, добавете малко сол и брашното. Замесете. 
Тестото трябва да е мекичко, след което се оставя да почине, докато приготвите сиропа. 
Разделете тестото на 4 топки и след това разточете от тях кори, който трябва да са тънки. Ръсете с достатъчно брашно, докато точите.
Нарежете корите на правоъгълници и всеки от тях прищипете в средата от двете страни като панделка или от двата края - като лодчица. Изпържете ги до златист цвят в повечко олио, стават много бързо. Ако има много брашно по панделките, изчеткайте го, за да не загаря при пърженето.

Пускайте сладките от тигана директно в сиропа, който трябва да е все още топъл, и ги оставете да постоят вътре, докато изпържите следващата порция. Сиропираните сладки (в гънките трябва да има сироп) поставяйте в широко плато и наръсете със счукани орехи. Покрийте с капак. 

Сладките издържат повече от месец в много студено помещение. Трябва да престоят поне един ден, преди да се консумират.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft