Ансамбъл от месо и гъби в сметанов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Ансамбъл от месо и гъби в сметанов сос
Ансамбъл от месо и гъби в сметанов сос
admin
Добавена от: admin
23715
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г свинско месо от бут
500 г телешко месо от бут
500 г пилешки стек
300 г гъби печурки
100 мл бяло вино
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 бр. зелени чушки
сол, черен пипер
магданоз
олио
4 с.л. заквасена сметана

Трите вида меса се нарязват на парчета (като за гулаш), посоляват се и се подправят с черния пипер. В тиган загряваме олио и запържваме свинското, докато се позачерви малко, изваждаме го и в същата мазнина изпържваме пилешкото и телешкото по същия начин.
Мазнината останала след пърженето на месото прехвърляме в тенджера и в нея задушаваме ситно нарязаните лук и чушки до омекване. След това връщаме изпържените меса в тенджерата, добавяме нарязаните печурки, виното, чесънът, посоляваме и наливаме топла вода, колкото да покрие месото. Задушаваме под капак 1 час, след което прехвърляме ястието в глинен гювеч, подправяме с магданоза, добавяме заквасената сметана, разбъркваме леко и запичаме за около 20 минути на 200 С. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft