Печена риба с гъби и сметанов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Печена риба с гъби и сметанов сос
Печена риба с гъби и сметанов сос
admin
Добавена от: admin
16821
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 1 порция:
200 г риба
50 г горски гъби
25 г /препълнена супена лъжица/ масло
ситно счукан черен пипер
30 г /1/2 кафена чашка/ сметана
1/2 жълтък
10 г /малко парче/ моркови
10 г /малко парче/ керевиз
1/10 дафинов лист
сол 

Почистената и измита риба се вари 15 мин в подсолен зеленчуков бульон. След това се изважда от водата, одира се кожата и рибата се поставя в съд, намазан с масло. Гъбите се задушават отделно с малко масло и се нареждат върху рибата. В чаша сметаната се разбърква с масло, жълтък, сол и черен пипер. Рибата се залива с тази смес и се пече 25 мин. Сервира се със задушен ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft