 
                
            
	1 с.л. зехтин
	1 глава лук, обелена и нарязана
	2 скилидки чесън, обелени и смлени
	1½ ч.л. кимион
	1 стрък целина, нарязан на кубчета
	2 моркова, нарязани на кубчета или кръгчета
	1 червена чушка, без семената и нарязана на кубчета
	1 люта чушка, почистена и нарязана
	2 чаши сварени зърна черен боб (а може и от консерва - добре отцеден)
	4 чаши зеленчуков или пилешки бульон
	1 ч.л. морска сол
	¼ чаша накълцан пресен кориандър
	За царевичните крутони:
	предварително сварен качамак
	кокосово масло
	морска сол
	В дълбок съд загрейте зехтина и задушете в него лука, чесъна и кимиона за 1-2 минути. Добавете морковите, целината, чушките, черния боб и бульона. Възварете сместа, добавете морската сол и покрийте съда. Оставете да къкри на бавен огън за 7-10 минути. Накрая прибавете към супата кориандъра.
	Насипете готовата супа в купички и поднесете с царевични крутони.
	За крутоните: студеният качамак нарежете на кубчета с размер около 2 см. и ги запържете в кокосовото масло до златисто-кафяво и докато станат хрупкави. Отцедете ги от излишната мазнина върху хартиени салфетки. Подправете крутоните с морска сол.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








