Ароматна тиквена супа с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Ароматна тиквена супа с ябълки
Ароматна тиквена супа с ябълки
admin
Добавена от: admin
13869
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 средно голяма тиква (около 2 1/2 чаши тиквено пюре)
4 с.л. зехтин
1 средна глава лук, нарязана
1 ч.л. счукан чесън
1/8 ч.л. червен пипер
1 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. кориандър
щипка лют пипер
3 хрупкави ябълки, обелени и нарязани на кубчета
3 чаши зеленчуков бульон
1 чаша обезмаслено прясно мляко
1/4 чаша кафява захар
запечени орехи
сирене Горгондзола

Загрейте фурната на 175 градуса. Отрежете капаче на тиквата и почистете от семената и влакнестата част. Сложете малко вода в тавичката и изпечете вътре тиквата за около 1 час. Изключете фурната и оставете тиквата да изстине вътре (за 30-45 минути). Извадете и оставете настрана. Щом изстине напълно, издълбайте с лъжица сърцевината, но оставете кората цяла, така че да може да я ползвате за супник.
Загрейте зехтин в голяма тенджера, сложете вътре лука, ябълките и чесъна и гответе 3-4 минути, като разбърквате често. Овкусете с подправките и бъркайте още минута. Добавете тиквеното пюре и бульона и разбъркайте всичко добре. Оставете супата да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри 15-тина минути.
Прехвърлете супата в кухненски робот и пюрирайте до гладка смес. Върнете в тенджерата и загрейте на бавен огън. Добавете кафявата захар и объркайте, след което на бавна струйка сипете и млякото. Доовкусете, ако е необходимо, и поднесете готовата супа в купата от тиква. Гарнирайте със запечените орехи и натрошеното сирене Горгондзола.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft