Ароматни топки със сирене и риба тон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Ароматни топки със сирене и риба тон
Ароматни топки със сирене и риба тон
admin
Добавена от: admin
10717
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г сирене Крема
сол и черен пипер на вкус
2 листа от маруля
1 ч. л. каперси
1 щипка риган
10 листа от босилек (1 ч. л. сух)
3–4 стръка пресен лук
1 връзка магданоз
1 консерва риба тон (170 г)
кората на 1 лимон
2 яйца
3–4 стръка копър  

Яйцата, след като заврят, се варят минимум 5 минути, слагат се под студената вода, за да се обелят по-лесно, и жълтъците се отделят от белтъците. Консервата с риба тон се отваря, отцежда се олиото, като рибата се притиска с вилица.

Сиренето „Крема“ се слага в купа, добавят се рибата тон, жълтъците, настърганата лимонова кора и каперсите. Всичко се пасира, докато се получи хомогенна смес с гъстотата на пастет

Магданозът, копърът и перата на лука се наситняват, добавят се риганът, лимонът, сол и пипер и всичко се разбърква.

С лъжица се взима по малко от сместа с рибата тон, оформят се топчета, които се овалват в ароматната смес. Поднасят се със солени крекери или препечени филийки хляб и се сервират студени.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft