Атонски монашески сладкиш за чудо и приказ - как да си облажим душичката с нещо сладичко по време на постите

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Атонски монашески сладкиш за чудо и приказ - как да си облажим душичката с нещо сладичко по време на постите
Атонски монашески сладкиш за чудо и приказ - как да си облажим душичката с нещо сладичко по време...
admin
Добавена от: admin
32243
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 мл хладка вода
6 супени лъжици сладко от боровинки
10 супени лъжици захар
500 гр. брашно
2 супени лъжици сушени боровинки
150 гр. постен шоколад
1 шепа нарязани орехи
1 шепа нарязани лешници
1 пакетче канела
1 супена лъжица сода бикарбонат
1/2 малка ч.л. бакпулвер
1 лимон - кората
1 портокал - кора и сок
1 шепа фурми
1 шепа сушени кайсии
1 шепа стафиди
200 гр. мармалад от кайсии

Толкова е вкусен, че и онези, които не спазват постите, ще му се насладят с удоволствие!

Смесете сладкото от боровинки със захарта и водата. 

Разбийте на най-ниската степен на миксера. 
Когато се съединят съставките, добавете кората на един портокал и на един лимон. 
Отцедете сока на портокала и добавете и него в сместа. 
После прибавете канелата и сушените боровинки. 
Отделно смесете брашното със содата и бакпулвера, след което постепенно лъжица по лъжица го добавете в съда при тестото, като продължавате да разбивате. 
Изключете миксера и добавете стафидите, нарязаните фурми, сушени кайсии и ядки.

С навлажнени ръце притиснете тестото върху дъното на тавата, докато стане на равномерен пласт. 
Сместа не трябва да бъде много твърда. 
Това зависи от гъстотата на сладкото. 
Ако е по-гъсто, добавите хладка вода. 
Тавата предварително покрийте с хартия за печене, за да не залепне сладкишът. 
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути. 
Проверете дали е изпечен, после оставете още 5 минути в изключена фурна. 
Извадете тавата от фурната и нарежете на кубчета. 
След това намажете с мармалад от кайсии и поръсете щедро с едро счукани орехи и лешници. 
Разтопете шоколада на водна баня и поръсете с него сладкиша отгоре.

Атонски монашески сладкиш

Забележка:
В случая е пропуснат шоколадът, за да е по-лек вкусът. 
Шоколадът трябва да е постен.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft