Ачма - турски гевреци

вход през zajenata.bg
Ачма - турски гевреци
admin
Добавена от: admin
32425
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1,5 чаши топло прясно мляко (1 чаша е 200 мл)
1,5 с.л. суха мая (или кубче прясна мая)
1/2 чаша топла вода
1/2 чаша захар
1 чаша олио
1 яйце
1 ч.л. сол
4-6 чаши брашно
2 с.л. ким

Водата се слага в дълбок съд, прибавят се захарта и маята и се разбърква с дървена лъжица, докато маята се разтвори. Оставя се да набъбне. Щом се надигне и шупне, се добавят млякото, белтъка на яйцето, 2/3 от олиото, солта и всичко се обърква добре. Накрая се прибавя постепенно брашното, като се замесва лепкаво и меко тесто. Оставя се да втасва на топло, покрито с кърпа. С остатъка от олиото се намазват ръцете и от тестото се оформят гевречета. Може да добавите към тестото нарязани маслини, сирене, шунка и пр. - според предпочитанията. Готовите гевреци се нареждат на покрита с хартия за печене тава. Жълтъкът от яйцето се разбива с 1 с.л. олио и със сместа се намазват ачмите. Отгоре се наръсват с ким, морска сол или сусам. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване. 

Колкото повече месите тестото, толкова по-меки ще станат гевречетата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft