Доматена супа по турски
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            20477
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	3 ч. ч. доматено пюре
	1 ч. ч. кисело мляко
	2 с. л. зехтин 
	сокът от 1/2 лимон 
	2 с. л. бял оцет
	1/2 ч. л. къри 
	1 щипка сол 
	4–5 стръка магданоз  
	Доматеното пюре се пасира. Прибавят се зехтинът, лимоновият сок, оцетът, кърито и солта. Отново се разбърква.
	Киселото мляко се разбива, докато стане кремообразно. Прибавя се в супата и се разбърква добре.
	Супата се оставя в хладилник поне за 2 часа. При сервиране се гарнира със ситно нарязан магданоз и по желание със заквасена сметана.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








