Бабината медена торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бабината медена торта
Бабината медена торта
admin
Добавена от: admin
257342
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 с. л. мед
1 с. л. оцет
1 ч. ч. захар
3 яйца
щипка сода за хляб
500 г браш­но
За яйчено-млечния крем:
6 яйца
12 с. л. брашно
2 с. л. прясно мляко
1 есенция по избор 

Медът, оцетът, захарта, разбитите яйца и содата се стоплят на котлона при постоян­но бъркане, докато сместа промени цвета си. Сваля се и се изсипва в тавичка, в ко­ято е пресято брашното. Замесва се меко, пухкаво тесто, което се дели на 10 топки. Те се разточват на тънки кори блатове и се пекат в набрашнена тавичка една по една. Продуктите за крема се разбиват и загряват на бавен огън при постоянно бъркане. В голяма чиния се редуват блат и крем, като се завършва с крем. По желание може да я украсите с натрошени ядки, кокосови стърготини или натрошени парченца от блатовете. Тортата се поднася напълно охладена.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft