Бабината топеница

вход през zajenata.bg
Бабината топеница
admin
Добавена от: admin
30819
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1кг брашно
1/2 л вряла вода
1 с.л. сол
1 ч.л. сода
200 гр свинска мас
250 гр сирене

Водата се слага да заври. Брашното се смесва със содата и солта и се изсипва във врящата вода. Дърпа се от котлона. Първо се бърка с лъжица, защото е горещо, а след това тестото се доомесва с ръце. От тестото се късат топки (около 20 на брой) и от всяко топче се разточва кора. Всяка кора се намазва с малко масло или мас и се нареждат една върху друга. Последната кора не се маже. С точилка корите се разточват на една кора, голяма колкото тавата, която се прехвърля в намазнената тава. Пече се до зачервяване. Вади се от фурната и с помощта на две вилици тестото се накъсва на на дребни или по-едри парчета (по желание). 
Свинската мас се разтопява, докато заври, след което с нея се попарва топеницата и хубаво се разбърква. Към топеницата може да се добавят ситно нарязани пръжки и настъргано сирене. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft