Бабините кифли

вход през zajenata.bg
Бабините кифли
admin
Добавена от: admin
18837
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
кубче прясна мая
2 чаени чаши прясно мляко
1 непълна чаена чаша олио
10 супени лъжици захар
2 яйца
2 ванилии
за плънката: 1 чаена чаша орехи, сладко по избор

Маята се разтваря в 1 ч.ч. от млякото (затоплено леко), добавят се 1 с.л. от захарта и 1 с.л. от брашното. Сместа се оставя да шупне. През това време се пресява останалото брашно и се оформя кладенче в средата му. Вътре се изсипват останалата захар и прясно мляко, жълтъците от двете яйца, ванилията и шупналата мая. Постепенно се замесва меко тесто, като се взема по малко от брашното и мазнината. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си. 
Втасалото тесто се разделя на 4 топки, всяка от които се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 5 мм. Всяка кора се реже на правоъгълници (според големината, с която искате да са кифлите). Натрошените орехи и сладкото се смесват и получената плънка се разпределя в средата на всеки четириъгълник. Завиват се на кифли, които се подреждат на разстояние в намазнена тава. Кифлите се оставят да втасат още малко в тавата, след което се намазват с разбитите леко белтъци и се наръсват със захар. Пекат се в загрята умерена фурна (на 180 градуса) до готовност.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft