Бабините медени пастички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Бабините медени пастички
Бабините медени пастички
admin
Добавена от: admin
23005
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
4 яйца
6 супени лъжици мед
400 гр. захар
200 гр. счукани орехи
2 чаени лъжички сода за хляб
650-700 гр. брашно
За крема:
1 кг прясно мляко
1 пакетче (200 гр.) нишесте
200 гр. захар
250 гр. масло или маргарин
За глазурата:
150 гр. черен шоколад за готвене
50 гр. бял шоколад
няколко супени лъжици олио

1. Яйцата счупете в купа. Добавете захарта и бийте, докато сместа побелее. В купата прибавете меда, смлените орехи и содата. Постепенно добавяйте брашното. Първо сместа се обърка с лъжица, а след това, когато се сгъсти, се меси на ръка. Тестото трябва да е меко и леко лепкаво. В по-голяма тава за печене поставете хартия и бавно разнесете тестото- равномерно по дъното. В случая тавата е с размер 45 х 35 см. Ако не разполагате с толкова голяма, ще получите малко по-дебела кора от тази доза. 
2. Печете на 170-180 градуса около 20-25 минути.

3. Междувременно пригответе крема. В съд на огъня поставете половината от млякото и 200 гр. захар да заврат. В останалото мляко разтворете нишестето, така че да не останат бучки, и постепенно добавете към врящото мляко. Варете, докато кремът се сгъсти. Оставете хубаво да се охлади.
Разбийте в купа маслото на пяна и добавяйте постепенно от сварения крем с нишесте. Бийте хубаво, докато сместа се хомогенизира.

4. Изпечената кора разделете на две части. Върху кората нанесете равномерно крема и прегънете с другата половина. Оставете крема да стегне и тестото да омекне.

5. Ако искате да украсите с глазура от шоколад, поставете на водна баня 150 гр. тъмен шоколад с 3-4 лъжици олио да се разтопи. В друга купа разтопете и белия шоколад с лъжица олио. Залейте сладкиша с тъмен шоколад и украсени с белия. Ако пък нямате време, може само да поръсите с пудра захар - отново е превкусно! Оставете сладкиша да пренощува и нарежете на пастички

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft