Баварска торта

вход през zajenata.bg
Баварска торта
admin
Добавена от: admin
15232
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10–12 бишкоти
100 г орехи
150 г захар
2 пакетчета желатин
6 жълтъка
200 г пудра захар
1/2 л прясно мляко
100 г захар
150 г брашно
5 яйца
филиран бадем за украса
100 мл захарен сироп
500 г сметана
1 ч. л. краве масло 

Яйцата се разбиват заедно със захарта около 15 минути с миксер, като се върти само в една посока, прибавя се и брашното.
Полученото тесто се разделя на две и се излива в две кръгли форми за блат с диаметър 22 см, които предварително са покрити с хартия за печене. Блатовете се пекат 10 минути при температура 200 градуса.
Приготвя се кремът, като в тенджера се смесват млякото и половината от пудрата захар. Другата част от захарта се разбива с жълтъците в продължение на 5 минути с миксер. Когато млякото заври, тенджерата се оттегля от огъня и сместа се оставя да изстине.
Желатинът се сипва в малко вода. След като набъбне, се разтваря на водна баня и се прибавя към млякото, като непрекъснато се бърка. Млякото се смесва с жълтъците и се загрява на тих огън, докато се сгъсти. Млечната смес се прецежда и се оставя да изстине, като се покрива с фолио, за да не се образува коричка.
Захарният сироп се приготвя, като захарта се разтваря в същото количество гореща вода.
Приготвя се кроканът, като захарта се карамелизира, след което се прибавят смлените орехови ядки и маслото. Готовата смес се сипва на плот.
Изстиналият крем се смесва с разбитата сметана и се разбърква до получаването на еднородна смес.
Единият блат се сиропира и върху него се намазва половината от крема. Бишкотите се топят в сиропа и се подреждат върху крема. Отново се нанася крем, поръсва се с крокана и след като пак се разпредели от крема, се поставя вторият блат. Сиропира се, нанася се останалата част от крема и се подравнява с готварска шпакла.
Отгоре тортата се покрива с останалия крокан, отстрани се украсява с бадемите, шрицоват се сметанови розички. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft