Баварски крем
    
    
    
                
            
                12 Ноември 2012
            
            
            38775
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Едната чаша захар се карамелизира в тенджера, в която след това се добавя сместа от 1 литър прясно мляко и разбитите жълтъци на 3-те яйца. Добавя се чашата брашно, разтворена на каша (с около 50-60 ml вода) и се разбърква. След като се сгъсти, се отстранява от огъня. Добавя се кравето масло и сместа се разбърква, докато се разтопи маслото и се получи гладък крем. Белтъците се разбиват с миксер с 1/2 чаша захар и се добавят към охладения крем с постоянно разбъркване. Сервира се в чаши като десерт или се използва като крем за приготвяне на домашна торта.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








